Friday, September 3

Herr Humbert.


The photoshoot today was superfun, because it was with Kristofer! Here are some behind the scenes. The photos are for the publishing house that is publishing Kristofer's book this coming spring, and I'm so happy (and flattered of course) that I got to do them. I really think we got som great shots too, we found the perfect location. (I also scouted some locations for future work, and found some exciting settings I'll show you some other day.) So all in all is was a great shoot.

Now I'm getting the apartment ready for the weekend, we're going to re-paint some rooms and do some floor work. *dreaming of perfection*

Later!

xox

Emily

5 comments:

Elin said...

Hej! fin blogg, men kan inte sluta tänka på hur du refererar till Humbert då och då och nu när det gäller din pojkvän. Jag antar att det handlar om Humbert ur boken lolita, en berättelse och en karaktär som handlar och som jag tycker känns ganska obehagligt med tanke på pedofilin. Lolitabegreppet romantiseras ju dock ganska mycket, och att använda Humbert som referens känns som att dra det ytterligare ett steg. Samtidigt som jag känner mig kritisk till hur du använder namnet utifrån hur jag själv tolkar boken är jag intresserad av hur du tänker utifrån dina tolkningar eftersom det är något återkommande i din blogg.

Emily said...

Hej Elin!
Det är en bra fråga tycker jag. Främst är det så att jag kallar Kristofer för Humbert eftersom jag tycker han är väldigt lik Jeremy Irons då han spelar Humbert i den senare filmen från -97. Det är ett smeknamn jag har på Kristofer som jag ofta kallar honom, och när jag skriver sånt är det mest en blinkning till honom via bloggen. Men det beror också på att jag tycker både boken och filmerna är väldigt bra, av olika anledningar. När det gäller boken handlar det främst om att jag tycker den är ett fantastiskt välskrivet porträtt av en sjuk människa, en sorts äcklande och obehaglig skildring vars motstycke bara finns i Parfymen av Süskind eller The Collector av Fowles. Sådant fascinerar mig. Filmerna tycker jag främst om för att de båda, på olika vis, är väldigt snygga rent kostym- och dekormässigt. Jag förstår absolut att man kan undra över de referenser jag gör på bloggen, och jag kanske borde ha dem mer i åtanke. Rubrikerna sätter jag ofta efter något som jag har i mitt huvud just i den skrivande stunden, eftersom jag vill att rubrikerna och bilderna skall kunna sammanfogas fritt efter varje bloggläsares egen upplevelse i mötet mellan de två. Angående Lolitas pedofilitema är de självklart ingenting jag vill romantisera på något sätt. Jag vill däremot hävda att just karaktären Lolita, i mina ögon, är den som är stark och den som har makten i relationen mellan henne och Humbert. Det är min läsning av henne som karaktär, och alla har vi våra egna tolkningar, många skulle säkert tycka jag är helt ute och cyklar. Vilket såklart är helt okej. Jag vet inte om det här långa utlägget gav dig svar, men jag hoppas det. Tack för din fråga.
Kram!

Linda said...

vilka fina bilder!

Elin said...

Hej! då förstår jag dig, tack för ett genomtänkt svar!

Emily said...

Linda - Tack fina du!

Elin - Varsågod! :)

Follow this blog with bloglovin

Follow See Emily play